perjantai 19. syyskuuta 2014

Simo Frangén lähti Tampereelle, minä lähden INTIAAN!

Suljen silmät, kuvittelen marraskuun; sen loskan, viiman, kylmyyden, alkavan kaamosmasennuksen... JUST KIDDING! Suljen silmät, kuvittelen et lennän, lennän INTIAAN!

Kävin tänään duunipaikalla. Sain marrakuun vapaaksi, joten nyt se on varmaa. Iivari ja mä, me lähdetään Intiaan koko marraskuuksi. Lennot from Helsinki to Delhi on varattu. Lippu pamahti sähköpostiin justiinsa. Matkajärjestelyitä sekä jatkolentoja Intian päässä hoidetaan. Kuvat majoituksestamme, hotellista, näin tänään. Hotellissa on meidän iloksi high-speed WiFi, joten päästään aktiivisesti bloggaamaan Amritsarin huudseilta!

Kaikki tämä uskomattomuus alkoi jo vuosia sitten, kun kuulin mahdollisuudesta päästä ilmaiseksi Intiaan työssäoppimaan matkatoimistoon. Se oli saletti jo sillä hetkellä, Anniina lähtee! Keväällä pistettiin Iivarin kanssa hakemukset vetämään.

Mun reaktio ryhmänohjaajan viestiin, jonka hän ystävällisesti Facebookin kautta toimitti mulle eräänä muutenkin ihanana sunnuntai-iltana, oli onnenkyyneleiden säestämä shokki.


Meitä oli infottu sen verran, että tiedettiin, ettei kannata vielä alkaa hindupisteitä maalailemaan, koska mahdollisuudet päästä tänä vuonna Intiaan ovat heikot. WinNova on nimittäin Intia-hankkeessa viimeistä vuotta messissä, ja ei ollut alkuunkaan varmaa lähteekö oppilaitoksestamme sinne tänä vuonna sieluakaan.

Näin kuitenkin kävi. Ryhmässämme Facebookissa kuulutettiin äskettäin, että matkakuume saa jo nousta, kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Lueskelen juuri valmennusmatskua. Kirjoitanpa tänne hieman perustietoa Intiasta.


Virallinen nimi: Baharat (hindi), Republic of India
Pääkaupunki: Delhi
Asukasluku: 1,14 mrd. (väkiluvultaan maailman toiseksi suurin)
Aika: GMT+ 5,5 h (Suomi: Talvisin 3,5 h edellä, kesäisin 2,5 h edellä)
Viralliset kielet: Hindi (kansankieli), Englanti (hallinnon, politiikan ja kaupankäynnin kieli), 18 muuta kieltä
Uskonto: Noin 80,5 % hinduja, 13,4% muslimeja, lisäksi pienempiä prosenttiosuuksia kristittyjä, sikhejä, buddhalaisia ja muita
Rahayksikkö: Intian Rupia (1€ on n.70 INR)

Koska rakastan historiaa, teen siitä vielä erillisen kirjoituksen ennen matkaa. Jätän sen siis nyt pois.

Intialainen yhteiskunta on monimuotoinen, monikielinen ja monikulttuurinen. Se on säilyttänyt perinteitään läpi vuosituhansien.




Kastilaitos on kielletty laissa, mutta käytännössä kansa silti jakaantuu neljään kastiin. Alimman kastin popula tekee vähiten arvostettuja töitä, likaisia töitä, siivoustöitä... Suurin osa kansasta kuuluu maanviljelijäkastiin. Kolmeen ylempään kastiin (käsityöläiset ja kauppiaat, sotilaat ja virkamiehet, papit) kuuluu arviolta 20% kansasta. Kasti määrittää koko elämän, ja korkeampaan kastiin on hankala, ellei mahdoton päästä. Kastiin synnytään ja kastissa kuollaan.

Uskonto on Intiassa erittäin keskeisessä asemassa kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Intiassa on ehkä enemmän uskontoja ja uskonlahkoja kuin missään muussa maassa. Monilla hinduperheillä on oma kotialttari, jossa palvotaan päivittäin useita jumalia. Matkailijan on muistettava kunnioittaa uskontoja, ja suhtautua niihin hienovaraisesti.

Enempää en jaarittele. Käytöstavat, ruokakulttuuri ja muut ihanuudet saavat tilaa blogissa sitten omien kokemuksieni kautta.

Jännitys ja odotus on valtava, enkä mä vieläkään oo sisäistänyt, että mä meen Intiaan. Ulos ja pois länsimaisen kulttuurin vaikutuspiiristä, kohti avarampaa maailmankuvaa ja uusia tuulia. Tää on uskomatonta.

Palatessani mä arvostan varmasti paljon enemmän kaikkea, mitä meillä täällä on.

Jatketaan Intian merkeissä lähiaikoina, seurailkaa! ;) Löydät kaikki Intiaan liittyvät tekstit blogin yläreunasta, otsakkeen Intia alta!  


Kuvat: Iivarin blogista, Iivari taas etsi ne paikasta Tumblr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos mielenkiinnosta! Kommentoi ihmeessä!